helt ærlig

Hverdagstanker

Et barnesinn

Kategori: barn, hverdagsliv | Kommentarer er skrudd av for Et barnesinn - Skrevet lørdag 11. mai , 2013

I dag har Hilde Alise og jeg vært hos nydelige Sahar på 13 og hennes familie.

På veien hjem, skravlet som vanlig Hilde Alise i ett ;-) Underveis tenkte jeg, så fantastisk det må være å ha et barnesinn, hvor tankene flyr frem og tilbake, hvor man tenker på det som er dypt, for så i det neste tenkte på noe helt annet.  Hilde Alise er 12 år, men ligger vel ca på 8 år i forståelse av samtaler osv.. Samtidig er hun veldig reflektert og voksen også, så hun er veldig vanskelig å kartlegge.
På denne turer var det døden som var noe Hilde Alise snakket mye om. I denne samtalen ble det mye «jatting» må jeg innrømme. Dette virker kanskje slemt når vi snakker om et så viktig tema, men tro meg, Hilde Alise snakker MYE, også om dette tema, og alle andre temaer. For ikke å bli sprø må man innimellom tune litt ut. Jeg hører hva hun sier, men hun trenger i utgangspunktet ikke svar, bare bekreftelser, g det får jeg til med Ja, Hmm, Det er sant osv…

Grunnen til at jeg blogger i dag, er ganske enkelt fordi jeg følte jeg ville dele for en fantastisk svitching i tankene et barnesinn kan ha, jeg humret og lo gjennom hele samtalen ;-)

«Mamma…. det er synd at mennesker må dø! Jeg liker vi er på grava til Beste, selv om jeg aldri har møtt han… Det er en uke til vi skal dit igjen mamma, så kan vi holde han med selskap på 17. mai, da blir han glad. Mamma, jeg savner Lars Ola (gutt i klassen hennes som døde for ca 2 år siden). Vi var bestevenner! Jeg fikk sitte på med rullestolen hans jeg, og han fikk se meg sonde! Tror du de begravde kortet jeg laget til han? Eller ligger det på rommet hans? Det er viktig med minner mamma, og snakke om de man savner, det sier Mommo. Vet du hva drømmen min er?? Å MØTE JUSTIN BIEBER! Det hadde vært gøy det! -og få autografen hans! Silje skal være med meg på neste konsert! Det har hun lovet!  Mamma, det er synd den babyen døde!! (jeg lurer- hva i alle dager snakker hun om nå?, og spør). Babyen til Mommo vel, broren din. Jeg har sett bilde av han, han var jo såååå søt. Tenk om han hadde levd, da kunne jeg passet han! (han ville vært 40). Vet du hva Beste brukte gjøre?? (beste er død) -Han brukte gjemme dyrene!! (Igjen, hva i alle dager spørr hun om?? -jeg spør)  Mommo, sa, under krigen eller noe sånt, brukte beste gjemme dyrene for at ingen skulle ta de. Tror du han passer på kattepusen min i himmelen?   Mamma, vet du hva min største drøm er? (Jeg svarer møte Justin Bieber). Jaaa, jeg vet jo det, men vet du hva annet som er min største drøm? Det er å være på supernytt! Jeg bruker leke jeg er det! Det hadde vært sååå kult. Mamma, tror du Best (oldefar) kommer til å dø? (ja det gjør han nok, sier jeg, men ikke på en stund enda). Det er synd, da kommer jeg til å savne han, men vi må gå i begravelsen. Det er viktig å si farvel til de man er glad i!  ÅÅÅHHH, mamma, nå er det bare under 2 mnd til jeg, og du, og mimme skal til disneyland, tror du vi får møte prinsessene? Jeg vil bli stylet som en prinsesse mamma, og hver kveld viser de film på slottet, det har jeg sett på reklame på youtube.

Alt dette kom vel innen 15 minutter. Tenk så vannvittig deilig å kunne svitsje tanker på denne måten :-)

Helt ærlig, bruker du noen gang «jatte med» barn, eller sitter du alltid og svarer med lange forklarende setninger? Personlig føler jeg, at innimellom må det være lov og jatte litt ;-) Med det snakkevolumet frøkna har, hadde hun ikke kommet igjennom dagsreportuaret om jeg skulle svart utdypende på alt… For ikke å snakke om at jeg hadde jo blitt sprø!

 

IMG_6308

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "helt ærlig" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.