helt ærlig

Hverdagstanker

Velkommen til Tusenfryd – Eller var vi det?

1024px-Tusenfryd_(1)

I går tok jeg med snuppemor på Tusenfryd. Tidlig i sommer kjøpte vi årskort, da planen var å bruke Tusenfryd som en ferieaktivitet i sommer… Det gikk ikke helt som planlagt!

Tusenfryd er en fornøyelsespark ved Vinterbro i Ås kommune. Parken ligger omtrent 20 kilometer sør for Oslo sentrum, på vestlig side av E6 og E18. TusenFryd ble offisielt åpnet 11. juni 1988 etter en byggeperiode på 18 måneder, og har siden da vokst til å bli en av Norges største fornøyelsesparker med sine 34 attraksjoner og i underkant 500 000 besøkende årlig.

Den er bygget på en fjellside, og terrenget er, på tross av kun opparbeidede asfalterte veier, svært kupert. Her går det MYE opp og ned, og med en manuell reiserullestol er det supertung og komme seg rundt på plassen. Høydene varierer sinnssykt. Med jentungen som nå veier rett i underkant av 50 kg, begynner det å bli i tyngste laget å holde igjen i nedoverbakker, og rulle på i oppoverbakker… Tenker med gru på de som har «tyngre» familiemedlemmer. Ikke alle har muligheten til å medbringe elektriske rullestoler, og tusenfryd selv har også bare manuelle til utlån.

 

431e4ce1de-Tusenfryd_pan_1

Så var det dette med å reise med barn med spesielle behov da, det er jo hovedpoenget i mine blogganmeldelser, og her scorer Tusenfryd SERIØST lavt!!!!!

Jeg er, etter to forsøk på en hyggedag her, UTROLIG SKUFFET på min datters vegne… Om du ønsker barnet ditt skal reise hit sammen med venner, så velg en annen plass!

Vi er som tidligere nevnt, stor fan av først i køen bånd. Når køen er liten, og formen tilsier det, står snuppa i kø som alle andre. Men er formen dårligere, eller køen for lang, synes vi først i køen er et FANTASTISK tilskudd for de som sliter med køer. Da får de muligheten til å oppleve det samme som andre, på tross av at helsen ikke helt ville tillatt det til vanlig.

De fleste parker har en EN LEDSAGER politikk. Dette har jeg full forståelse for. Om alle som har først i køen skal kunne ta med seg en haug av ledsagere, blir dette fryktelig urettferdig for de som står i kø! allikevel opplever jeg at de fleste parker, som f.eks Liseberg, tar hensyn om du er en familie. Altså, familier vil jo gjerne oppleve ting sammen, og skal man f.eks kjøre Tømmerenna, og ha med bilde hjem, er det hyggelig om alle faktisk er på samme bilde :-P  Dette kommer du ingen vei med på tusenfryd. Men det vi gjør, er jo å sitte ved utgangen å vente, til de i køen er fremme, funker fint så lenge snuppemor har rullestol. Værre er det for de barna som har først i køen for andre behov en fysikk…

13876624_10153678034565009_7042558890698727457_n

HER kommer det største sjokket! Ledsager må være 18 år :-O  At ledsager INN i parken må være 18 år, synes jeg er en selvfølge… Men min datter kan altså ikke få oppleve å kjøre karuseller med venner! Hun kan kun kjøre med voksne! Når støttekontakten er i parken, skal altså støttekontakten og Hilde Alise kjøre, mens støttekontaktens sønn og Hilde Alises gode venn på 8 år må stå alene i kø på hver karusell!!! og når vi tar med ei venninne for at hun skal få oppleve dette med venner, skal heller ikke de kunne kjøre sammen, uten at Hilde Alise skal måtte sitte å vente ved hver kø! Ved lange køer, og mye varme er dette totalt umulig å gjennomføre både pga helse og PU…

Da støttekontakten var der første gang, fikk hun etter langt om lenge tak i en sjef, og fikk et ledsagerband også til sønnen. Dette var måten det måtte gjøres på. Selvfølgelig skulle Hilde Alise få være med venner, de diskriminerte ikke funksjonshemmede barn, var beskjeden vi fikk. Men de oppfordret oss på det sterkeste og unngå alle dager det var mye folk, mao alle dager i ferien, spesielt fellesferien!! Det var en real innsnevring på bruken av et årskort! Men vi fulgte rådet, og i går, 9. august, prøvde vi oss på dag 2. Vi fikk samme bråket igjen :-( Hilde Alise kunne ikke få noe ekstra bånd, og ledsager måtte være over 18!! Så gøy for en 15 åring som kom for å kjøre med venninnen sin!!

 

 

Det er rett og slett det jeg gidder å anmelde Tusenfryd denne gangen, for jeg synes dette er UTROLIG av en park og gjøre mot funksjonshemmede barn!

Tusenfryd, fiks rutinene deres, dere burde skamme dere :-( Vi sliter med et barn som desperat ønsker å få lov å leve som en ungdom, og slike holdninger gjør det ikke akkurat enklere!!

 

terningkast1

 

Kommentarer

  1. Åh. Dette høres veldig slitsomt ut. :(

  2. heksa sier:

    Det var det…

    Vi ble lovet bot og bedring etter 1. gang.
    Desverre var dette gang nr 2, og vi opplevde vanskeligheter igjen.

    Jeg har nok en gang vært i kontakt med ledelsen, som har lovet dyrt og hellig at dette er siste gang vi skal oppleve noe lignende, det samme gjelder for andre familier håper jeg… så får vi se om de holder det denne ganger :-)



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "helt ærlig" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.