helt ærlig

Hverdagstanker

10 jenter -på 10 år. Overnattingsparty

Kategori: barn | 5 kommentarer » - Skrevet lørdag 4. mai , 2013

Snuppemor fyllte 12 år i Februar. Pga mye sykehus og greier, har hun ikke fått feiret bursdagen sin, noe hun har vært veldig lei seg for.

I går åpnet  vi døren for alle jentene i klassen hennes, og inviterte til sleepover. De er 10 og 11 år gamle.  De ble 10 stykker, 9 til overnatting. Siste jenta reiste hjem kl 00.00

Partyet ble en braksukse!!  Jeg deler kvelden med dere, kanskje finner dere noen verdifulle tips selv :-)

Vi valgte gjøre det så lett vi kunne for oss selv. Innkjøpslisten ble som følgende:   Pølser og lompe, Grandiosa, brus, potetgull, dip, ostepop, baconsnacks, juice, små baguetter til steking, frukt, sjokoladekake på 123, økonomipakke muffins på 123, ballonger, innpakket godis (maommix), hvite T-shirts, Tøytusjer.

Forbredelsene:

«lokaler»: Vi tømte stuene for unødvendige møbeler. Spisestuen og stuebordet gikk ned i låven, så vi fikk gulvplass. Så spredde vi madrasser og opplåsbare madrasser utover gulvene med laken. Alle ballongene ble blåst opp og strødd utover soveplassen :-) TV og DVD fra rommet til Hilde Alise bar vi ned i stuen hvor vi vanlighvis ikke har TV :-)

IMG_6293 IMG_6299

Maten:  Til mat laget vi Grandiose, wiener og grillpølser. Vi hadde sprøstekt løk, og div sauser ved siden av. Vi hadde kjøpt brus, og hadde i tillegg MER saftdunker hjemme fra før :-) Ungene var stor fornøyd med serveringen.

IMG_6320

Kakene: Veldig enkelt!!! sjokoladekake:  1 pakke langpanne sjokoladekake på 123. Hilde Alise ønsket seg Justin Bieber kake, men det orket jeg ikke styre med, for å være ærlig. Jeg laget og skrev ut en bannet med JB, og limte den på to blomsterpinner, så satte jeg den på kaken… Hilde Alise er lett og glede, hun var i 7. himmel når hun så den. Eplekake: 1 pakke økonomi muffinsrøre på 123, tilsett 2 egg, og hell i langpanne. Tilsett sukker, epler, og kanel. Gikk faktisk mer av denne, enn av sjokoladekaken.

Ved  siden av serverte vi frukt og vaniljesaus, godis, og potetgull og dip:-) Gikk nesten ikke kake, ingen frukt, og masse godis og potetgull.

IMG_6305 IMG_6477

Festen:

Med en gang ungene kom, fikk de servert maten. Vi hadde invitert så sent som 19.00, da vi ønsket dette skulle være litt «ungdommelig», og de skulle få en «sen kveld».

Etter maten fikk alle hver sine hvite t-shirts, og tøytusjer. Så fikk alle lage seg sin egen natt-trøye.  Uten spisestuen i hus, hadde vi bare 6 plasser, så de måtte arbeide litt på tur.

IMG_6343IMG_6348

Jeg er rimlig lei av flasketuten peker på som pakke lek, i tillegg hadde vi dørlig med gulvplass… Derfor fikk jeg alle jentene til å gjemme pakkene sine, og la Hilde Alise lete etter de. Jentene fikk lov og si varmere og kaldere :-) Veldig gøy for bursdagsbarnet. Må også bemerke at hun fikk virkelig mye omtenksomme gaver <3

IMG_6369

Jeg hadde kjøpt inn 3 sjokolade medaljer. Ut fra de kjørte vi også noen leker.

– Blåse bomullsdott over bordet, Første jente over vant. Om bomullsdotten falt ned, måtte de starte på nytt igjen. Vinnerene konkurerte mot hverandre, til en sto igjen som den ultimate vinneren. Stor sukse denne leken, jentene ville ikke slutte.

– Curling. Spill kjøpt hos bokhandleren, veldig stas. Igjen spilte jentene mot hverandre til det sto igjen 1 vinner.

– Dyptallerken fyllt med vann og 5 druer, første jente til å spise opp uten bruk av hender vant.

Konkuranser i slike bursdager anbefales, det var kjempesukse :-)

IMG_6411IMG_6443 IMG_6429

Ingen pyjamasparty uten litt spa. Her kan man ha ansiktsmasker, fotbad, manikyr, makeup  osv.  I denne aldersgruppen, og på denne tiden av døgnet, valgte jeg bare manikyr, Tok frem neglelakk, neglelim, bling, og glitter. Ble veldig fornøyde jenter :-)

IMG_6515

«frilek» – ungene hadde tilgang til TV, dataer, nettbrett osv hele kvelden. De som ventet på tur til noe, eller ikke ville delta på noe, hørte på musikk, skrev i vennebøker, drev på data, sang karaoke,  osv :-)

IMG_6353

Nattkino: Klokken 22.30 startet vi nattkino… Vi hadde leiet Hotel Transylvania, og kjørte denne samtidig med godisen og kakene. Alt lys ble slukket, og lyden ble satt rimlig høyt…

IMG_6484

Klokken 24.00 pusset alle tenner og fant frem soveposer :-)

IMG_6500 IMG_6501

Kl 08.30 neste morgen serverte vi frokost. Ungene skulle hentes innen 11.00.

Frokosten bestod av stekte pålsebiter, eggehakk, vanlig pålegg, småbaguetter, juice, melk, og frukt.

IMG_6508

 

Jeg er glad vi i år valgte denne typen bursdag. Det var faktisk ikke veldig mye jobb, men nå er dette også veldig snille jenter. Vi har hele tiden prøvd å variere bursdagene til Hilde Alise, slik at det skal væære spennende å komme. Hilde Alise går til vanlig på spesialskole, og er bare med denne klassen en halv dag i uken. Hun har derfor ikke mange venner. Dette er en måte hun får være mer sammen med de :-) Vi bruker samle jentegruppen her hjemme med jevne mellomrom til hyggekvelder, så ingen av de kjenner oss ikke godt fra før. Bare ei jente ønsket ikke sove over.

Helt ærlig? Hva mener du om overnattingsbursdager? -Noen mener det er litt i overkant, mens jeg ser fler og fler har det. Når kan man evnt starte med dette? Hilde Alise var nettopp i en til ei venninne på 9, og det også fungerte kjempebra :-) Hilde Alise kom hjem overlykkelig :-)

 

 

 

IMG_6494

 

 

 

Annonser

Kommentarer

 1. Ser ut som en storfornøyd gjeng som har blitt skjemt bort etter alle kunstens regler på en herlig måte… :) Skulle gjerne vært barn og i selskap hjemme hos deg jeg snuppa… :) Dette har du jammen dreisen på… :)

 2. Audi sier:

  Wow, for en heldig jente =) Jeg er veldig for at bursdager trenger ikke gjøres så kompliserte, sånn som dere – enkleste er ofte det beste =)
  Jeg har ingen unger selv, men overlykkelig hver gang jeg får hjelpe i barnebursdager og har ofte masse unger på overnatting – er jo kjempe koselig og absolutt ikke stress – om man bare gjøre det enklest mulig =)

  Tror ikke man bør begynne med overnattingsbursdager før 2-3 klasse iallefall – men er vel mer stas når man kommer i 5klasse og oppover, for da føler man seg jo veldig stor…

 3. heksa sier:

  Ser de begynner skremmende tidlig til tider altså :-) Hjalp til i en annen bursdag, hvor datteren ønsket overnatting… Hun var langt yngre. Men vi løste det ved å ha pyjamasparty, og de reiste hjem kl 22.00

 4. Hanna sier:

  Hadde overnatting med alle jentene i klassen min da jeg fylte 10 syntes det gikk greit, det syntes mamma også

 5. Step sier:

  Hei! Kjempeflott med så mange tips. Var akkurat et slikt innlegg jeg trengte nåHar selv tenkt til å arrangere overnattingsbursdag for min datter som fyller 11 år. Har tenkt til å gjøre mye av det dere gjorde. Jeg lurer på hvor du kjøpte t-skjorter og tekstiltusjer?(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "helt ærlig" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.