helt ærlig

Hverdagstanker

Velkommen til Disneyland Paris!

I år fyller Eurodisney 20 år, og i den forbindelse valgte vi å oppfylle snuppa i huset sin største drøm, så lenge vi kan huske, – nemlig å reise til Disneyland.

IMG_8924

Her kommer noen reisetips :-)

Jeg bestillte reisen vår via DTF Travel. Synes de var ryddig og allrighte å handle med, og virket som et greit selskap. Vi fikk ingen problemer, og informasjonen var god. HUSK du må bestille flybiletter i tillegg! Vi sparte ca 6000 på å gjøre det på denne måten, penger vi trengte i parken :-)

Disneyparkene består av to parker…

IMG_8682IMG_8679

* Mitt første råd er at det leies ut gode vogner om barna ikke er så tøffe på å gå. Disse tåler ganske høy vekt.Det blir myyye gåing, og lang avstander.

IMG_8321

* Fra klokken 8- 10 er det kun de som bor på disney hoteller som får lov og komme inn. Dette gir en en rolig start på  dagen,  med mindre køer.

*Ikke glem hotellpasset ditt heller når du kommer for parkering på parkeirngen. Den koster nemlig 15 Euro om du ikke har hotellpass, Om du har det er det gratis.

IMG_9009

* Fordelen med at vi nå allerede hadde fått biletter var jo at vi slapp alt med køøø. for køa var lang for å kjøpe biletter.

* Det første man bør gjøre for barna når en kommer inn, er å kjøpe en autograf bok… Dette blir fort det viktigste i løpet av oppholdet :-)

IMG_8987

Disneyland Park:
I et fortryllende kongerike ikke så veldig langt unna faller en stjerne, og ditt ønske går i oppfyllelse. I dette landet lever Disneys klassiske helter og heltinner et eventyrlig liv som heldigvis aldri tar slutt.Magisk opplevelse for store og små.
Parade klokken 19.00, still deg opp tidlig, så du kommer deg fremmerst, det er det virkelig verdt. En helt uforglemmelig opplevelse…

IMG_8494
Hver time klokken 13, 14, og 15 kommer disneytoget på plassen ved citty hall. Der hopper en haug av figurer av, blandt annet Donald, Dolly, Mikke, Minnie, Snipp og Snapp, Langbein, og et par til… Disse spretter frem til et sted i parken hvor de stiller seg for å skrive autografer og ta bilder. Følg din favoritt. Om du spørr kan følgerene til karakterene fortelle deg hvor de andre er, men det er litt forskjellig.

IMG_8756
Klokken 23.00 Verdens mest magiske øyeblikk i min 36 år gamle karriere som menneskse, dette var bare sykt…  Still deg opp tidlig, senest 22.00

IMG_8926

Billett for å treffe prinsessene personlig og på egenhånd!!! Ved den gamle vindmøllen vil det 5 ganger i døgnet vær mulig å få tak i en billett som gir deg eller barnet rett til å hilse personlig på en prinsesse. Man kan ikke velge sin prinsesse, men ta den man får. På denne billetten vil det stå et klokkelsett hvor du skal måte opp på prinsssekammerset, og da får du møte din prinsesse. Du vil bli tatt bilder av, og det lønner seg ha med en autografbok.

IMG_8841

Walt Disney Studios Park:
Helt inntil Disneyland Park kan du oppdage filmens og fjernsynets magiske verden på Walt Disney Studios Park. Fire innspillingssoner med spennende attraksjoner og spektakulære show der drømmene dine spiller hovedrollen. Har vel aldri vært så målløs som inne i denne parken, verdt hver krone.
Parade klokken 16.00 – Et must å få med seg
Gå heller ikke glipp av showet magic cinematic, kan ikke beskrives med ord, må bare oppleves. Mye latter og fengende musikk.

 

ToaletterToalettene rundt i parkene er mange, og godt oppmerket. Stort sett rene og fine.

Mat og drikkeDet er grei variasjon i maten i parkene. Om du velger fast food finner man alt i fra toast og pizzaer, til hot dags, hamburgere, og bakevarer. Salater får man også kjøpt. Kvaliteten på maten må jeg si var så som så, det samme med betjeningen. Men det var ikke noe vi lot ødelegge dagen for oss.
Det finnes også noen resturanger i parken, hvor man får tilgang på litt mer variert og ordentlig mat. Disse prøvde aldri vi ut.
Prisene i parken var som parker aller flest. Jeg hadde jo på forhånd hørt hvor grusomme priser det er der, men det er jeg ikke enig i. Det var typisk park priser, ikke noe verre enn tusenfryd!
Det er vannfontener til å drikke av rundt om i hele parken.

IMG_8327

Å reise med handicap.Om du reiser med barn med handicap, eller om du har et handicap selv, blir du tatt svært godt vare på i Disneyland. Anbefaler deg å ta med en bekreftelse på ditt handicap fra kommune/lege, da ledsagerbevis fungerer dårlig der nede. Henvend deg ved city hall i det du kommer inn, og du får et greencard. Greencardet gir deg tilgang på alle attraksjonene de fleste steder i parken uten å stå i kø. Parken oppfordrer til å stå i kø der dette er mulig, noe jeg er helt enig i..
Servicen var også upåklagelig. Vi var på en togtur igjennom parken da det startet og regne, og da vi kom tilbake, var rulletolen til snuppa vår satt inntil veggen, og dekket til med regnponcho, bare som et eksempel…
Stor egen parkeringsplass for handicapede, ikke langt fra inngangen. Parken ser på behov ved alle handicap… Bevegelseshemmede, mental helse, døvhet, blindhet, osv, noe jeg aldri har opplevd i noen annen park. stort pluss!!!

IMG_8980

 

Vi valgte et Disney hotell, da er inngang i begge parkene inkludert. Ellers er prisene inn i parken rimlig stive. 633 kroner for voksne, og 604 kroner for barn, da med inngang til begge parkene.
Ønsker du inngang kun på disneyland koster dette 590 kroner for voksne, og 530 kroner for barn.
Jeg må si, at jeg hadde ikke følt meg flådd av de prisene, om jeg skulle betalt, det skjønner man når man kommer inn! Det er som å betale for en hel dag på revy!

Hotellet og reisen kan du lese om i et annet innlegg, -Reise og opphold til Disneyland Paris.

 

 

TERNINGKAST

 

img_461bcb2092966

 



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "helt ærlig" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.